ماشین حساب مصرف اینترنت

فیلدهای ماشین حساب را مطابق با مصرف روزانه خود تکمیل کنید. ماشین حساب مصرف اینترنت در انتها مصرف ماهانه و همچنین تخمینی از هزینه خرید سرویس از شرکت‌های اینترنتی را به شما ارائه می‌دهد.

calculate
calculate

ماشین حساب هزینه اینترنت

در این قسمت هزینه مصرف اینترنت از شرکت‌های مختلف را تخمین بزنید.

description

راهنمای استفاده از ماشین حساب اینترنت

هدف استفاده از محاسبه‌گر

ماشین حساب مصرف اینترنت به شما کمک می‌کند میزان مصرف داده را بر اساس الگوهای استفاده خودتان مدیریت کنید. این ماشین حساب تمام روش‌هایی که به نحوی شما را درگیر استفاده از اینترنت می‌کند پوشش می‌دهد و مصرف شما را تخمین می‌زند. برای درک روش کار این ماشین حساب مطلب زیر را بخوانید و با وارد کردن اعداد در فرم متوجه کارکرد آن شوید.

مصرف داده چیست؟

اصطلاح استفاده از داده به مقدار داده‌ای گفته می‌شود که برای انجام یک فعالیت خاص با استفاده از اتصال به اینترنت، چه تلفن همراه و چه اتصال داده مبتنی بر WiFi، استفاده می شود. میزان مصرف داده به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها سرعت اتصال است. سرعت اتصال بر حسب واحد مگابیت در ثانیه (Mb/s) یا کیلوبیت بر ثانیه (Kb/s) برای اتصال کندتر اندازه گیری می‌شود. (به تبدیل بایت مراجعه کنید).

مثلاً پهنای باند یا حداکثر سرعت اتصال شما 12 مگابیت بر ثانیه است، به این معنی که می‌توانید در هر ثانیه حدود 12 مگابیت داده (آپلود یا دانلود) انتقال دهید. با این حال، لازم نیست که مقدار مشخصی از داده در هر ثانیه استفاده شود. این بسته به فعالیتی که انجام می‌دهید و مدت زمان استفاده متفاوت است.

میانگین داده‌های استفاده شده در هر ساعت فعالیت را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید. این جدول برای محاسبه کل مصرف روزانه یا ماهانه شما برای چندین فعالیت مهم مانند تماشای کلیپ، دانلود فیلم یا وب‌گردی‌های روزانه با موبایل یا WiFi استفاده می‌شود.

نحوه محاسبه مصرف ترافیک

چگونه مصرف ترافیک را محاسبه کنیم؟

برای محاسبه میزان مصرف ترافیک ماهانه:

  1. تعداد ساعاتی که در روز برای فعالیت‌هایی مانند پخش آنلاین فیلم، موسیقی، بازی چند نفره، شبکه‌های اجتماعی، تماس‌های ویدیویی و وب‌گردی را صرف می‌کنید وارد کنید.
  2. برای هر فعالیت، ماشین حساب میزان مصرف داده را به شما نمایش می‌دهد.
  3. برای یافتن میزان مصرف داده روزانه و ماهانه خود به پایین بروید.
  4. هزینه انجام شده به ازای هر گیگابایت داده را وارد کنید.
  5. ماشین حساب مصرف داده اکنون هزینه ماهانه داده‌های شما را نشان می دهد.

تماشای آنلاین فیلم (استریم)

1- تماشای آنلاین فیلم با کیفیت 4k:

تماشای فیلم با کیفیت UHD یا همون 4K در هر ساعت معادل 7.2 گیگ از اینترنت شما رو مصرف میکنه یعنی اگر شما یک فیلم سینمایی با مدت 1.5 ساعت را به صورت 4K تماشا کنید، 10.6 گیگ از حجم اینترنت خودتون رو از دست می دید.

2- تماشای آنلاین فیلم با کیفیت HD:

اول از همه باید بدانید که کیفیت HD در برگیرنده 3 سطح از رزولوشن است که به ترتیب به توضیح آنها و میزان حجم مورد نیازشون می پردازیم.

  • رزولوشن 720P: در این سطح کیفیت تماشای هر ساعت فیلم نیازمند مصرف 0.9 گیگ حجم اینترنت است.
  • رزولوشن 1080P: این سطح از کیفیت پر مصرف ترین رزولوشن برای تماشای آنلاین و حتی آفلاین فیلم است چون اکثر نمایشگرهای موجود آن را پشتیبانی می کنند و از همه مهمتر اینکه کیفیت تصویر مناسبی را هم در اختیار کاربر قرار می دهد. حجم اینترنت مورد نیاز شما برای تماشای آنلاین یک ساعت فیلم با کیفیت تصویر 1080P معادل 1.5 گیگ است.
  • رزولوشن 2K: برای تماشای یک ساعت فیلم با کیفیت تصویر 2K شما نیازمند مصرف 3 گیگ از حجم اینترنت خودتون هستید.
3- تماشای آنلاین فیلم با کیفیت SD:

زولوشن 480P در هر ساعت 700 مگابایت از حجم اینترنت شما را مصرف می کند.

نحوه محاسبه هزینه اینترنت

چگونه هزینه ترافیک مصرفی را محاسبه کنیم؟

برای تخمین هزینه اینترنت از شرکت‌های اینترنتی مختلف مراحل زیر را انجام دهید:

  1. ابتدا نام شرکت مورد نظر را انتخاب کنید.
  2. مقدار ترافیک ماهانه مورد نیاز خود را وارد کنید. اگر نمی‌توانید میزان مصرف ماهانه خود را تخمین بزنید از ماشین حساب استفاده کنید.
  3. ترافیکی که در مرحله قبل وارد کردید در چه بازه‌ای قرار دارد؟ نوبت آن است که بازه را انتخاب کنید. توجه داشته باشید اگر بازه انتخاب شده با ترافیکی که در مرحله قبل وارد کردید مطابقت نداشته باشد تخمین هزینه اختلاف زیادی با واقعیت خواهد داشت.
  4. با انتخاب بازه هزینه ماهانه خرید ترافیک از آن شرکت خاص به صورت تخمینی به شما نمایش داده می‌شود.
  5. با ثابت نگه داشتن ترافیک مصرفی و بازه انتخابی و با هر بار تغییر شرکت می‌توانید هزینه تخمینی هر شرکت را مشاهده کنید.
  6. اگر برای اولین بار میخواهید از شرکت انتخاب شده سرویس بخرید و دوست دارید سایر هزینه‌ها را نیز بدانید به سوال مطرح شده پاسخ مثبت بدهید تا فیلدهای مربوطه به شما نمایش داده شود.
  7. سایر هزینه‌ها را انتخاب کنید تا کل هزینه خرید سرویس از یک شرکت بصورت تخمینی به شما ارائه شود.
  8. حال نوبت آن است که سرویس‌های واقعی موجود در هر شرکت را بررسی کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

نکات مهم در محاسبه هزینه اینترنت با ماشین حساب مصرف ترافیک:

  1. هزینه اعلام شده تخمینی است.
  2. سایر هزینه‌ها به 4 دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

    – هزینه رانژه و تخلیه که مبلغ آن برای همه شرکت‌ها ثابت است و توسط سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی تعیین می‌شود. پرداخت آن مبلغ هنگام خرید سرویس از یک شرکت جدید اجباری است.

    – هزینه نصب و راه‌اندازی که همواره با هزینه رفت و آمد همراه است. در صورتی که برای نصب مودم نیاز به حضور کارشناس داشته باشید باید این دو هزینه را پرداخت کنید.

    هزینه نصب و راه‌اندازی درواقع هزینه خدماتی است که کارشناس مربوطه در منزل شما برای کانفیگ مودم انجام می‌دهد. طبق مصوبه شماره 5 جلسه شماره 326 مورخ 30/08/1400 سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شرکت‌ها موظف هستند راهنمای کانفیگ مودم را به شما ارائه بدهند. در این مصوبه مبلغ خاصی برای شرکت‌ها تعیین نشده است اما آنها ملزم هستند هزینه‌ها را بصورت شفاف در سامانه‌های اطلاع‌رسانی خود مانند سایت و … اعلام کنند.

    – وقتی کارشناس برای ارائه خدمات به منزل شما می‌آید شما باید هزینه رفت و آمد را نیز پرداخت کنید. این هزینه با توجه به شهر و استان محل زندگی شما و در هر شرکتی متفاوت است. برخی شرکت‌ها در طرح‌های کمپینی کلیه هزینه‌های مربوط به نصب و راه‌اندازی را رایگان می‌کنند.

    – هزینه مالیات بر ارزش افزوده معادل 10% مبلغ کل سرویس و خدمات مربوط به آن. این هزینه نیز اجباری بوده و در تمام شرکت‌ها عدد ثابتی دارد.

  3. قیمت هر گیگ اینترنتی که توسط شرکت‌ها در سرعت‌های مختلف ارائه می‌شود مهمترین نقش را در محاسبه هزینه ترافیک شما دارد.
  4. اگر ترافیک مصرفی شما 20 گیگ است، لزوما شرکت‌ها سرویسی دقیقا معادل 20 گیگ نخواهند داشت (البته ممکن است داشته باشند که در این صورت محاسبه ماشین حساب دقیق‌ترین نتیجه را به شما می‌دهد).

مثال: یک شرکت سرویس 10 گیگ را با قیمت 40 هزار تومان ارائه می‌دهد. در نتیجه هزینه هر گیگ 4000 تومان است. اگر شما ترافیک مصرفی 20 گیگ را انتخاب کنید یعنی باید دو بار سرویس 10 گیگ را از آن شرکت بخرید تا نیاز شما برطرف شود. یعنی به ازاء هر گیگ باید 4000 تومان پرداخت کنید. به عبارتی خرید آن سرویس از آن شرکت خاص برای شما 80 هزار تومان هزینه در بر دارد. درواقع آن شرکت سرویس 20 گیگ با قیمت 80 هزار تومان ندارد اما ماشین حساب ما هزینه تخمینی شما در صورت خرید سرویس با آن سطح از ترافیک از آن شرکت را به شما ارائه می‌دهد.

سرویس‌های اینترنتی شرکت‌ها

برای مقایسه بهتر و مشاهده کلیه ویژگی‌های هر طرح پیشنهاد می‌کنید از این لینک استفاده کنید.

keyboard_arrow_up